Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Mit szólna hozzá, ha holnaptól csak ilyen hajat vágathatna?

2014.03.26. 16:52 Módosítva: 2014-03-26 17:02:55

Észak-Koreában új szintre léphet a személyi kultusz, miután állítólag előírták, hogy a férfiaknak mostantól kötelező Kim Dzsongun hajviseletének megfelelő frizurát vágatni, írja a BBC. A beszámolók szerint két hete vezették be az előírást Phenjanban, de mostanra az egész országra kiterjesztették.

A Radio Free Asia-nak egy helyi azt nyilatkozta, hogy fenntartásai vannak. Szerinte Kim Dzsongun haja elég sajátos, nem passzol minden arctípushoz és fejformához. Egy Kínába szökött észak-koreai pedig arról beszélt, hogy sokakat a kínai csempészek hajviseletére emlékeztet, ezért nem túl népszerű választás Észak-Koreában.

Eddig sem vágathattak akármilyen hajat ugyanakkor az észak-koreaiak, a férfiak 10 megadott hajviselet közül választhattak csak. A nők ehhez képest 18 frizurát vágathatnak maguknak. A túlságosan hosszú hajat állítólag az állami tévében is rendszeresen a szocialista életvitellel ellentétesnek minősítették.

Államilag engedélyezett női hajviseletek Észak-Koreában:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?