Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Adakozás helyett medvét fogadtak örökbe

2014.03.26. 00:57

Több ezer angol fontot adakoztak egy kampány résztvevői tévesen a Unicefnek és a WWF-nek a rákkutatással foglalkozó Cancer Research UK helyett, írja a BBC.

Eddig nagyjából nyolcmillió font gyűlt össze a #nomakeupselfie internetes kampányban, de azok az adakozók, akik tévesen a DONATE szót küldték a BEAT helyett SMS-ben, egy másik bankszámlára utaltak. 

Mások ennél még érdekesebb választ kaptak az SMS elküldése után.  Az adakozás helyett egy jegesmedve örökbe fogadásába egyeztek bele, miután telefonjuk a BEAT helyett a BEAR szóra egészítette ki az elküldött szöveget. „Köszönjük, hogy egy kedves jegesmedvét választott. Hamarosan felhívjuk, hogy az örökbefogadás részleteiről egyeztessünk" - szólt a válaszüzenet.

A BBC úgy tudja, eddig 18 626 fontnyi adomány került téves helyre, de mindenki azon van, hogy a tévesen elutalt pénz visszakerüljön az eredetileg szánt helyre.