Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

48 év után kiengednek egy halálraítéltet

2014.03.27. 23:20

Egy DNS-tesztnek köszönhetően kiengedték a japán Hakamada Ivaót, azt a férfit, akit még 1968-ban ítélték halálra egy olyan gyilkosságért, amely egész Japánt sokkolta – írja az npr.org.

Hakamadát azzal vádolták, hogy 1966-ban felgyújtotta egy vállalatvezető házát, majd két gyerekével együtt brutálisan meggyilkolta a házaspárt.

A férfi a letartóztatása után ugyan beismerte a bűncselekmény elkövetését, de az azt követő tárgyaláson ártatlannak vallotta magát. Ennek ellenére elítélte a bíróság, bebörtönözték, és 48 évet ült. Ezzel ő lett a világon a leghosszabb időt börtönben töltő halálraítélt.

Most azért függesztették fel a börtönbüntetését, mert Hakamada vérmintáját 48 év után összevetették a gyilkosság helyszínén talált ruhadarabon lévő vérnyommal – amely a vád fő bizonyítéka volt –, és a DNS-teszt kimutatta, hogy nincs egyezés a két minta között.