Árpád
-2 °C
4 °C

Állatkert lett Janukovics villája

2014.03.28. 21:21

Ha kíváncsi rá, hogyan milyen Viktor Janukovics vécéje, hogyan éldegél otthonában a munkából hazatérő elnök, legalábbis amíg el nem sodorja egy tiltakozási hullám, akkor irány az egykori ukrán elnök Kijev melletti rezidenciája. Janukovics állami pénzből bérelt 160 hektáros földön álló villakomplexumát mostantól bárki megtekintheti: hétköznap kétszáz forintnak megfelelő hrivnyát kell fizetni a belépőjegyért, hétvégén a dupláját, gyermekeknek ingyenes.

Az ingatlant most a Majdanon zajlott tüntetésekkor szerveződött önvédelmi erők őrzik, akik abban bíznak, hogy a befolyó összegből karban lehet tartani az épületet, és biztosítható lesz az itt dolgozó nyolcvan ember fizetése is. Nem csak az épületet járhatják be a látogatók, de megnyílik előttük a parkban fenntartott kis állatkert is.

A területen lovagolni, teniszezni is lehet és vitorlásoknak alkalmas kikötő is kapcsolódik a Dnyeper partján álló komplexumhoz, amelyet az elnök elmenekülése után azonnal birtokba vettek a tüntetők és az újságírók. A rezidenciáról készült képek itt láthatók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?