Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kínai sztárok bojkottálják a malajziai légitársaságot

2014.03.28. 16:00

Kínában a vezető utazási irodák többsége bejelentette, hogy nem értékesít jegyet a Malaysia Airlines járataira, írja az MTI. Az ok, hogy a kínaiak úgy érzik, a Malaysia Airlines és a maláj hatóságok elhallgatják előlük az MH370-es járat március 8-i eltűnésének körülményeit.

Az utazási irodák ki is mondták, addig bojkottálják a légitársaságot, amíg a „teljes igazságot” nem közlik velük.

A tiltakozók között van az eLong, az LY.com, a Qunar és a Mango. A cégek közleményben hirdették ki lépésük okát, s a jelek szerint az online közösség nagy része üdvözölte az irodák lépését, sok ezren kommentálták, továbbították a honlapokon szerepeltetett állásfoglalást.  A Ctrip.com-nál, az ország legnagyobb online utazási irodájánál ugyanakkor az értékesítési csoport ellenállásán megbukott a bojkott. Ezért voltak, akik nyilvánosan bírálták is a vállalatot.

Híres hazai színészek, köztük a díjnyertes Csang Ce-ji és Csen Kung mikroblogjukon ugyancsak keményen bírálták az eltűnt Boeing 777-essel kapcsolatos kommunikációt és a malajziai termékek bojkottjára hívtak fel. Csang szerint „a maláj kormány megsértette a világot, politikai manőverekkel foglalkozik az élet tisztelete helyett”. A bejegyzéseket Najib Razak miniszterelnök bejelentése váltotta ki, amikor közölte, hogy a gép az Indiai-óceánba veszett. Csen megfogadta, hogy nem utazik többet Malajziába.

A hivatalos média pénteken arról számolt be, hogy az Indiai-óceán déli részén, ahol a gép roncsainak fellelhetőségét valószínűsítik, fél tucat katonai és civil hajó kutatja a területet.