Ármin, Pálma
9 °C
28 °C

Élhetnek az eltűnt maláj gép utasai

2014.03.29. 15:38

A korábbi kijelentésekkel ellentétben a malajziai hatóságok most azt mondják, mégis van rá esély, hogy az eltűnt maláj repülőgép utasai életben vannak, írja a localnews8.com. Szombaton, miután az eltűnt utasok rokonaival találkoztak azt mondták, hogy nem zárják ki teljesen, hogy a március 8-án eltűnt Boeing 239 utasa él.

Hishammuddin Hussein, Malajzia közlekedési minisztere azt mondta, bármennyire is tűnik reménytelennek, imádkoznak és folytatják az esetleges túlélők keresését. 

A malajziai miniszterelnök öt nappal ezelőtt bejelentette, hogy brit műholdképek elemzése alapján az eltűnt maláj gép az Indiai-óceánba veszhetett az ausztráliai Perth közelében. Az utasok családtagjainak is bejelentették, hogy minden kétséget kizáróan nincs túlélő.

Ausztrál hatóságok a napokban tárgyakat találtak az új kutatási területen. Az újabb tárgyakat az új-zélandi partiőrség egyik P-3 típusú repülőgépe találta. Pénteken reggel indult újra a nemzetközi kutatás az eltűnt malajziai repülőgép után az Indiai-óceán déli részén, de más térségben, mint eddig, mert a Malajziában újonnan elemzett radaradatok „hiteles nyomnak” számítanak a kutatást koordináló ausztrál hatóságok szerint.

Csütörtökön a szélsőséges időjárási körülmények miatt fel kellett függeszteni a kutatást. Pénteken hat ország kilenc katonai és egy polgári gépe szállt, illetve száll fel az ausztráliai Perth-ből különböző időpontokban, és hat hajó (öt kínai és egy ausztrál) futott ki a kikötőből.