Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már orosz vízum kell a Krímre

2014.03.31. 21:57

A Krím félszigetre látogatni kívánó külföldi állampolgárok számára most már kötelező az orosz vízum beszerzése valamely orosz diplomáciai képviseleten vagy konzuli hivatalban, jelentette be hétfőn Moszkvában az orosz külügyminisztérium.

"Azzal összefüggésben, hogy a Krím és Szevasztopol városa egyesült az Oroszországi Föderációval, a külföldi állampolgár csak úgy látogathat a Krím területére, ha orosz vízumra tesz szert az Oroszországi Föderáció valamelyik diplomáciai képviseletén vagy konzuli intézményében" - írta közleményében a minisztérium az MTI híre szerint.

Ami a korábban még az ukrán jogszabály szerint vízummentesen beutazott külföldieket illeti, a Krímből való kiutazásuk ügyében csak az orosz külügyminisztérium szimferopoli képviseletén hozhatnak döntést, áll a közleményben. A minisztérium a szimferopoli képviseletnek a címét és telefonszámait is megadja: Krími Köztársaság, Szimferopol, Odesszkaja ulica 3/a, +38-0652 24-82-17 (vagy 24-82-19), illetve +38-050-3243260.