Leszbikusoknak nyílt temető Berlinben

2014.04.07. 17:16

Európa első, meleg nőknek szánt temetője nyílt meg Berlinben. Az újonnan kialakított temetkezési terület a kelet-berlini Prenzlauer Berg negyedben lévő, 200 éves Georgen-Parochial temető részét képezi.

„Az ötlet négy évvel ezelőtt merült fel a Safia nevű leszbikus szervezet tagjaiban" – mondta Astrid Osterland, az elsősorban idősebb leszbikusokat tömörítő szervezet tagja. Mint hozzátette, együtt akarnak maradni, közel azokhoz, akikkel együtt éltek, küzdöttek és akiket szerettek. Osterland már le is foglalt magának egy sírhelyet a négyszáz négyzetméteres temetőben, ahol nyolcvan sírnak jut hely és urnás temetésre is van lehetőség.

„Nem lesznek határvonalak, hogy körülzárják a területet, így bárki, aki szeretne belépni és leróni tiszteletét a halottak előtt, azt örömmel látjuk" – mondta Osterland. Szerinte a temető ötlete semmiképpen sem a férfiak elleni harc megnyilvánulása.

A temető kezelője ingyen adta a területet a leszbikus alapítvány használatába. Egyetlen feltételük az volt, hogy a kert elburjánzott részét rendbe tegyék. Állítólag a szervezők már jó néhány sírhelyre kaptak előjegyzést.  • Hírek
  • Hírek