Nem tudni, miért támadt a pittsburghi késelő

2014.04.10. 09:33 Módosítva: 2014.04.10. 12:36

Továbbra sem lehet tudni, mi lehetett az indítéka annak a 16 éves fiúnak, aki szerdán 21 embert sebesített meg két konyhai késsel a Pittsburghtől 25 kilométerre található Murrysville egyik középiskolájában. Alex Hribalt négy esetben emberölési kísérlettel, 21 súlyos testi sértéssel és iskola területén való fegyverbirtoklással vádolják – írja a CNN.

A fiú ügyvédje nem biztos benne, hogy Alex felfogta, mit tett, amikor húsz diákot és egy biztonsági őrt sebesített meg. Az ügyvéd úgy véli, hogy először meg bizonyosodniuk arról, hogy Alex érti az ellene felhozott vádakat, és egy pszichiáternek is meg kellene vizsgálnia, hogy kiderüljön, „hogy áll mentálisan”.

Az áldozatok többsége egy zsúfolt folyosón álldogált, amikor megtámadták, ezért többnyire észre sem vették a támadót, csak a fájdalmat észlelték, majd azt, hogy véreznek. Nem, mindegyiküket szúrta meg, volt, akit csak megkarcolt a kések valamelyikével.

Négy sérült állapota kritikus, egyikük, akinek „kiontotta a beleit” nem biztos, hogy túléli – mondta az ügyész a bíróságon az ellen érvelve, hogy a fiút szabadlábra helyezzék, illetve hogy ügye átkerülhessen a fiatalkorúak bíróságára.

Az, hogy mi motiválta a fiút, a kihallgatásán sem derült ki, de a nyomozóknak állítólag azt mondta, hogy meg akar halni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport