Aladár, Álmos
0 °C
11 °C

Kilenchónapos csecsemőt vádoltak meg gyilkossági kísérlettel

2014.04.12. 17:58 Módosítva: 2014-04-12 18:00:47

Muhammad Musza kilenc hónapos csecsemőt  gyilkossági kísérlettel gyanúsítottak meg a kelet-pakisztáni Lahorban. Április 12-én a bíróság felmentette a kisfiút. A rendőrség vádja szerint egy szomszédok közt kirobbant vita során a kisbaba rendőröket próbált meg megölni - írja a Huffington Post.

A fiú édesapja karjaiban jelent meg a bíróságon. A gyerek ügyvédje írásos indoklást követel arról, hogy miért nem vizsgálták meg jobban az ügyet, mielőtt bíróságra vitték. Az ügyet ejtették, miután a rendőrség (a vád) képviselője a bíróságon azt nyilatkozta, hogy nem kívánják fenntartani a vádat.

Az ügy január 31-én kezdődött, amikor a rendőrség a fiú lakóhelyére vonult ki intézkedni, áramtolvajokat lepleztek le.

A rendőrség azt állítja, a lakók kövekkel dobálták meg a rendőröket és az áramszolgáltató munkatársait. Az ügyben harminc embert vádoltak meg gyilkossági kísérlettel, köztök Musza apját és testvérét is. A rendőrség többször kivonult a helyszínre a nyomozáskor, de nem érdekelte őket, hogy akit vádolnak, még egyéves sincs, levették az ujjlenyomatát, majd a bíróságon is meg kellett jelennie. 

Sokak szerint ez az eset arra hívja fel a figyelmet, hogy a pakisztáni igazságszolgáltatás milyen súlyos hiányosságokkal küzd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!