Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Minden vádat fenntartanak Ratko Mladics ellen

2014.04.15. 13:55

Fenntartja az összes vádat a volt Jugoszlávia ügyeiben eljáró hágai Nemzetközi Törvényszék Ratko Mladics, a boszniai szerbek egykori katonai parancsnoka ellen – döntött kedden az ügyben eljáró bírói tanács.

Mladics a terhelő bizonyítékok hiányára hivatkozva azt kérte a bíráktól, hogy ejtsék az ellene felhozott 11 vádpont némelyikét. Az egykori parancsnokot népirtással, emberiesség elleni, valamint háborús bűncselekményekkel vádolják.

A bírák úgy foglaltak állást, hogy az ügyészek által a bizonyítási eljárás során bemutatott bizonyíték elég ahhoz, hogy minden vádpontot fenntartsanak. „A vádlottnak minden egyes vádra felelnie kell” – idézte Alphons Orie elnöklő bírót az MTI.

Mladics védelmét május 13-tól hallgatják meg. Mladics korábban „sátáni bíróságnak” nevezte a hágai Nemzetközi Törvényszéket, és csak annak hatására volt hajlandó esküt tenni, hogy figyelmeztették, hogy a bíróság megsértése miatt eljárás indulhat ellene.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek