Megölte és feldarabolta feleségét, kivégezték a fehérorosz férfit

2014.04.18. 19:17

Kivégeztek pénteken Fehéroroszországban egy kettős gyilkosságért halálra ítélt fiatal férfit - közölte pénteken Minszkben a Veszna emberi jogi szervezet. A 23 éves elítélt édesanyja csak a büntetés végrehajtása után értesült a fia ügyében benyújtott kegyelmi kérvény elutasításáról.

A fehérorosz állami egyetem volt tanulóját felesége és annak szeretője megölése miatt 2013 júniusában ítélték halálra. Súlyosbító körülménynek minősült, hogy a férfi a szerető holttestét feldarabolta, majd egy konténerbe dobta a testrészeket a fej kivételével, amelyet megtartott magának. A gyilkost végül egy vonaton vették őrizetbe, ahol megtalálták nála az emberi maradványt is. A fiatal férfi beismerte tettét, amelyet féltékenységből követett el.

A gyakran Európa utolsó diktatúrájának nevezett Fehéroroszországban ez volt a 2014-es év első kivégzése. A kelet-európai állam az egyetlen a kontinensen, ahol továbbra is alkalmazzák ezt a szigorú büntetési formát. A végrehajtás módja az elítélt tarkón lövése.

Az Amnesty International nemzetközi emberjogvédő szervezet becslése szerint a volt szovjet tagköztársaságban mintegy 400 embert végeztek ki 1991 óta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport