Botond, Mózes
EUR 389,42 Ft
USD 373,24 Ft
12 °C
29 °C

Túszul ejtettek egy amerikai újságírót Szlovjanszkban

2014.04.22. 23:48 Módosítva: 2014.04.23. 00:32

Oroszbarát szeparatisták közölték, hogy foglyul ejtettek egy amerikai újságírót Szlovjanszkban. Állításukat alátámasztja, hogy a Vice News hírportál elvesztette a kapcsolatot Simon Ostrovsky nevű munkatársával - írja az MTI.

Simon Ostrovsky
Simon Ostrovsky
Fotó: vice.com

Vjacseszlav Ponomarjov, a Donyeck megyei település úgynevezett népi polgármestere és önvédelmi csapatának - népi milíciájának - vezetője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, emberei fogva tartanak egy amerikai újságírót. A szlovjanszki oroszbarát önkéntesek vezetője nem nevezte meg a túszt, de a térségben dolgozó újságírók szerint Ostrovskyt fegyveresek hurcolták el hétfőn, és ellentétben a vele együtt elraboltakkal, ez idáig nem engedték szabadon.

A Vice News honlapján közölte, felvette a kapcsolatot az amerikai külügyminisztériummal és az illetékes más hatóságokkal, hogy mindent megtegyenek kollegájuk biztonságáért. Az amerikai újságíró hetek óta tudósít az ukrán válságról.

Simon Ostrovsky korábban az HBO-nak dolgozott, ő rendezte a Menekülés Észak-Koreából című dokumentumfilmet, de forgatott már a jamaikai rendőri brutalitásról. Tapasztalt, veszélyzónákban is otthonosan mozgó újságíró.

Legutóbb hétfőn, a Twitter közösségi portálon jelentkezett, Ponomarjov sajtótájékoztatójáról írt. Megjegyezte, hogy egy, a szeparatisták oldalán álló nő hazugnak nevezte az újságírókat, majd adományokat kért tőlük az előző napi lövöldözésben meghalt oroszbarát aktivisták temetésére.

Vice News

A Vice Magazine-t 1984-ben alapították a kanadai Montreálban. Hamarosan már nem csak a popkultúrával, művészettel és politikával foglalkozó magazint adtak ki, de saját film produceri céget alapítottak, lemezkiadót és könykiadót is indítottak, és korán, már 1996-ban a webre is felmerészkedtek.

A legendás, az újságírást folyamatosan megújító magazin 2013 decemberében indította a Vice Newst, a főleg külpolitikai válsággócokból tudósító híroldalt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek