Ármin, Pálma
9 °C
28 °C

Az al-Kaida állhat a maláj gép eltűnése mögött

2014.05.05. 10:33

Az al-Kaida terrorszervezet állhat a maláj gép eltűnése mögött – írja az Independent. A brit lap szerint 11, 22 és 25 év közötti terroristát tartóztattak le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük van a gép eltűnéséhez.

A nyomozásban állítólag az FBI és a brit MI6 is részt vesz a maláj terrorelhárítók mellett. Az első információk szerint a terroristák között vannak diákok és üzletemberek is, akik egy terrorcsoportba tömörülve tervelhették ki a merényletet. A terroristákat Kuala Lumpurban és Kedah államban tartóztatták le.

A nemzetközi nyomozócsoport átfogó vizsgálatba kezdett a csoporttal kapcsolatban. Egy maláj szakembert idézve az Independent azt írja, hogy egyes tagok bevallották, hogy terrorakciókat hajtottak végre, de tagadják, hogy közük lenne a maláj gép eltűnéséhez.

A Boeingnek március 8-án veszett nyoma, miközben 239 emberrel a fedélzetén Kuala Lumpurból Pekingbe tartott. Habár a nemzetközi keresőakciók során több ismeretlen, a repülőroncs darabjának vélt tárgyat beazonosítottak, ezek egyikéről sem bizonyosodott be, hogy a repülőgép alkatrésze lett volna. A műholdas felvételeken és tengeralattjáróval is keresett gép megtalálása szakértők szerint akár évekbe is telhet .