Ferenc
10 °C
29 °C

Berlusconi büntetésből egy idősek otthonában dolgozik

2014.05.09. 18:14

Négy órát dolgozott pénteken az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő a Milánó közeli Cesano Bosconéban levő idősek otthonában, ahol a bíróság közmunkavégzésére kötelezte.

Silvio Berlusconi nem sokkal délután két óra után hagyta el a Szent Család elnevezésű otthont, ahol Alzheimer-kórban és más betegségben szenvedő magatehetetlen időseket látnak el.

Nem mondják el, mit dolgozott

Az idén 77 éves volt olasz kormányfő valamivel több mint négy órát töltött az idősek otthonában. Amikor kilépett az intézetből, kezével intett a rá váró újságíróknak, de nem nyilatkozott.

Nem sokkal később azonban a Cesano Boscone utcáin haladó gépkocsija ablakából azt mondta pártja ott tartózkodó egyik aktivistájának, hogy minden rendben ment. Hozzátette: azt kérték tőle, hogy ne nyilatkozzon a közmunka-végzés első napjáról. Sem Berlusconi, sem az otthon vezetői eddig nem árulták el, milyen feladatot kapott a politikus az intézetben.

A Hajrá Olaszország (FI) jobbközép párt elnökét legközelebb jövő pénteken várják az idősek otthonába. Ezt megelőzően, május 14-én, majd május 22-én is Silvio Berlusconi Rómába utazik a FI európai választási kampányának eseményeire.

Silvio Berlusconit tavaly augusztusban ítélték el jogerősen adócsalásért. Egy éves büntetését a most kezdett közmunkával tölti le. Hetente egy alkalommal négy órát kell dolgoznia az Arcore-i villájától ötven kilométerre levő központban. Jó magaviselet esetén Berlusconi büntetése tíz és fél hónapra csökkenhet. Nem hagyhatja el Lombardia tartományt, de a bíróságtól kért engedéllyel kedd és csütörtök között Rómába utazhat politikai tevékenysége végzésére.

Péntek reggel több száz televíziós állomás munkatársai szállták meg a 23 ezer lakosú Cesano Bosconét, még az al-Dzsazíra katari székhelyű pánarab hírtelevízió kamerái is egyenesben közvetítették Silvio Berlusconi korábbi négyszeres olasz kormányfő megérkezését az idősek otthonába.