Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Észak-Korea: Obama egy gonosz fekete majom

2014.05.09. 21:21

Tökéletes lenne Obamának, ha a világ legnagyobb afrikai állatkertjében élne és a látogatók által bedobált kenyérdarabokat eszegetné.

Többek között ezt a borzasztóan rasszista szöveget tette közzé honlapján a hivatalos észak-koreai hírügynökség, a KCNA. A hírt – a legtöbb hírrel ellentétben – nem fordították le angolra, de egy blogger, Josh Stanton megtalálta és saját fordítást közölt róla, írja az USA Today.

A szövegben Obamát „gonosz fekete majomnak”, „piszkos embernek” nevezik, akinek „tisztátalan a vére” . A KCNA szerint Obama „nem rendelkezik egy emberi lény alapvető ismertetőjegyeivel sem”. A KCNA cikkében szereplő állításokat úgy jelölték meg, mint amelyek észak-koreai átlagemberektől származnak, de a Washington Post figyelmeztet, hogy szakértők szerint az országban gyakran az emberek szájába adják, hogy mit kell mondaniuk.

Buziztak, kurváztak, gyermekeket ölnek meg

 

Nem ez az első eset, hogy Észak-Koreában elgurul a gyógyszer és rendkívül durva dolgokat mondanak a világ – velük ellenséges – vezetőire. A dél-koreai miniszterelnöknőt gyakran egyszerűen kurvának nevezik, Hillary Clintont pedig szeretik szellemi fogyatékosnak beállítani. Amikor az ENSZ jelentést írt az észak-koreai brutális börtöntáborokról, a kínzásról és a kegyetlenségekről, a jelentéstevőt egyszerűen lebuzizta az észak-koreai közmédia.

A mostani kirohanás Obama ellen ugyanakkor különösen durvának számít a Washington Post szerint, mert az amerikai elnököt nem szokták ilyen hangnemben támadni.

Az Washington Post emlékeztet arra, hogy Észak-Korea rasszista és a hivatalos állami propaganda fenn akarja tartani a „tiszta koreai fajt”. Ezért, ha egy nő például terhesen tér vissza egy sikertelen szökési kísérlet után az országba Kínából, akkor vagy kényszerabortuszra küldik, vagy megölik a gyermekét.  • Vennék
  • Hírek