Lottómilliárdosok pénzelik Skócia függetlenségi kampányát

2014.05.12. 14:14

Lottórekorder házaspár pénzeli a Skócia függetlenné válását támogató kampányt, ami az elmúlt évben 931 millió forintnyi adományt kapott a nyertesektől, írja az MTI.

A nyugat-skóciai Largs városkában élő Colin és Christine Weir 161 millió fontot (mintegy 56 milliárd forint) nyert 2011 júliusában a EuroMillions nevű lottójátékon, ezzel minden idők legnagyobb európai lottónyereményét zsebelve be.

A legfrissebb adatok szerint 2013. április 1. óta Weirék fejenként 1,25 millió fonttal támogatták Skócia függetlenségi törekvéseit. A házaspár  2,5 milliós adománya teszi ki a kampány érdekében tavaly összegyűjtött 3,15 millió font nagy részét. A kezdeményezés számára összesen 11 ezer ember ajánlott fel különböző pénzösszegeket.

Nagyra becsüljük és hálásak vagyunk a támogatásért mindannak a Skócia-szerte élő több ezer embernek, akik anyagi eszközeikhez mérten kisebb-nagyobb adományokkal támogattak minket

– írta közleményében Blair Jenkins, a terület elszakadását pártoló Yes Scotland kampány vezetője. Skócia szeptemberben tart népszavazást a függetlenségéről.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek