Besétált a rendőrségre a tini, és megölte a férfit, aki hitt Jézus visszatérésében

2014.05.16. 20:23 Módosítva: 2014.05.16. 20:24

Egy tizenéves fiú besétált pénteken egy pakisztáni rendőrkapitányságra, és agyonlőtte egy istenkáromlással vádolt szekta ott fogvatartott, 65 éves tagját - közölte a pakisztáni rendőrség szóvivője.

Jogvédő szervezetek úgy vélik, a támadás és az istenkáromlással kapcsolatos jogi esetek számának növekedése arra utal, hogy a szunnita többségű, 180 millió lakosú Pakisztánban egyre nagyobb a vallási intolerancia.

A pénteki támadás áldozata, Khalil Ahmad négygyerekes családapa, és az Ahmadi szekta tagja volt. A mintegy ötmillió fős csoport hívei muszlimnak vallják magukat, a pakisztáni állam azonban nem ismeri el vallásukat.

Három éve a szekta közptonjában, Lahorban több mint száz ember halt meg a felekezet két mecsetében, amiket imaidőben támadtak meg fegyveresek. Az al-Kaidához köthető terroristák később azt a kórházat is megtámadták, amiben a sebesült szektatagokat ápolták.

Ahmadi szekta

Egy modern iszlám szekta, amelyet 1889-ben Qadianban (Punjab, India) alapította Mirza Ghulam Ahmad (1839-1908), aki azt állította önmagáról, hogy ő a mahdí, vagyis az, aki egyes muszlimok várakozása szerint a világ végén fog eljönni. Egyben ő a keresztény Messiás, és Krisna hindu isten megtestesülése is, valamint Mohamed újramegjelenése. A szekta tanítása más vonatkozásokban sem ortodox: például úgy tartják, hogy Jézus csak színlelte a halált és a feltámadást, a valóságban Indiába menekült, és ott halt meg 120 éves korában, a dzsihád („szent háború”) pedig az ő értelmezésükben olyan harc a hitetlenek ellen, amelyet nem erőszakos katonai eszközökkel, hanem inkább békés módszerekkel kell megvívni.

Forrás: Terebess.hu

Ahmad és három társa Pakisztán középső részén fekvő falujukban arra kérte az egyik bolt tulajdonosát, hogy távolítson el néhány, a szektát befeketítő, lázító matricát az üzletből. Megtorlásképpen a tulajdonos istenkáromlásért feljelentette a négy férfit. Őrizetbe vételük után Ahmadot a Lahor tartományi fővárostól 55 kilométerre északnyugatra fekvő Sarakpur város rendőrkapitányságán tartották fogva, amikor egy fiú besétált oda, és agyonlőtte őt. A biztonsági erők őrizetbe vették a középiskolás fiút.

A pakisztáni rendőrség gyenge kiképzést kap, és a biztonsági előírásokat gyakran hanyagul kezelik.

Az Ahmadi szekta tagjait korábban olyan esetekben is őrizetbe vették, amikor a Koránt olvasták, vallási ünnepségeket tartottak, vagy a Koránból származó szövegeket nyomtattak esküvői dísztáviratra. Néhány molla azt hirdeti, hogy az Ahmadik megölésével az elkövető biztosan a paradicsomba kerül, és a szekta tagjainak lakcímét tartalmazó kiadványokat osztogat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport