Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Szaúdi hittudós: bűn a heteró chat

2014.05.30. 17:12
Abdallah al-Mutlak hittudós figyelmeztet, hogy az ördög jelen van férfiak és nők közti beszélgetéseknél, ezért arra kéri a hölgyeket, hogy kerüljék a férfiakkal való chatelést a közösségi oldalakon.

Abdallah al-Mutlak, tekintélyes szaúd-arábiai hittudós szerint ellenkezik az iszlám vallással, hogy férfi és nő egymással chateljen, írja az MTI az al-Arabíja arab hírtelevízióra hivatkozva. A tévé honlapja szerint Abdallah al-Mutlak, a szaúdi tudósok bizottságának tagja, egy helyi rádiónak nyilatkozta, hogy a közösségi oldalokon történő chatelés nő és férfi között a "hulva" kategóriába esik. Ezt a kifejezést arra használják, amikor egy férfi és egy nő magánterületen tartózkodnak kettesben.

A hittudós szerint az ördög jelen van akkor, amikor a férfiak szóba elegyednek nőkkel, ezért megkérte őket, hogy kerüljék el a férfiakkal való online beszélgetést még akkor is, ha csak információszerzés vagy tanácskérés miatt történik meg a csevegés.

Az arab ország közösségi média felhasználói vegyesen reagáltak al-Mutlak kijelentéseire, voltak, akik egyetértettek a hittudóssal az ügyben, mások szerint viszont nevetséges az egész. "Miért nem tiltják be (a vallási hittudósok) a nőket úgy, ahogy vannak?" – idéz egy hozzászólót az MTI.

Arról sajnos nem írt a hittudós, hogy a férfi és férfi, vagy nő és nő közötti chatről mit mond az iszlám. Lehet, hogy Kerényi Imre tanácsot tudna neki adni.