Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli helyőrséget lőttek Szíriából

2014.06.02. 08:04

Szíria irányából hétfő reggel tüzet nyitottak a Hermon–hegyen lévő izraeli helyőrségre – írja az MTI az izraeli katonai rádióra hivatkozva. Az izraeli hadsereg tüzérségi tűzzel válaszolt a lakatlan területen földet ért rakétára és a több aknalövedékre. A lövések nem okoztak kárt sem emberéletben, sem anyagiakban.

A múltban már kétszer is lőtték a Hermon-hegy izraeli állásait, de mindkét esetben válasznak szánták a szíriai területek ellen végrehajtott, „állítólagos” izraeli légicsapásokra. Ezúttal nem világos, hogy mi áll az újabb támadás mögött.

Izrael déli részén is több aknalövedék ért földet vasárnap, két akna csapódott be lakatlan területen vasárnap este egy hosszabb nyugalmas időszak után, ezeket a gázai övezetből indították útnak. Az izraeli légierő válaszul támadást hajtott végre éjjel „gázai katonai célpontok ellen” – közölte a rádió.