Jolán
2 °C
4 °C

Lakóépületekre zuhant egy vadászgép

2014.06.05. 07:12 Módosítva: 2014-06-05 08:16:46

Lakóépületekre zuhant egy Harrier típusú vadászgép szerdán Kalifornia és Arizona határán; nem tudni egyelőre, hogy a magyar idő szerint szerda éjfélkor történt balesetnek vannak-e áldozatai, a pilóta mindenesetre túlélte, mert sikerült katapultálnia – közölték csütörtökön amerikai hírtelevíziók.

Nyolc lakóházat ki kellett üríteni a 16 ezer lakosú Imperial településen. A képek tanúsága szerint legalább egy épület kigyulladt.

Az arizonai Yumában lévő tengerészgyalogsági légitámaszponton állomásozó harci gép a San Diegótól 120 kilométerre fekvő Imperial településre zuhant helyi idő szerint szerda délután – írta az MTI.

Szemtanúk szerint a becsapódás után hatalmas robbanás történt és tűz keletkezett, de a pilótának még zuhanáskor sikerült katapultálnia. Őt kórházban ápolják, állapota nem ismert.

A becsapódás után egy ház leégett, és kettőben károk keletkeztek, de nem tudni, hogy bennük tartózkodott-e valaki. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?