Lövöldözés Kanadában: három rendőr meghalt

2014.06.05. 08:48 Módosítva: 2014.06.05. 08:48
Egy talpig felfegyverkezett férfi szerda este tüzet nyitott szolgálatban lévő rendőrökre Kanadában, hárman meghaltak, ketten kórházba kerültek. A 24 éves elkövető ellen hajtóvadászatot indítottak.

Három rendőr meghalt, kettő pedig megsérült egy lövöldözésben a kanadai New Brunswick tartományban, a tettest még mindig keresik. A hírek szerint szerda este fél 8-kor érkezett a hívás a helyi rendőrséghez egy fegyveres emberről Moncton várostól északra. A kiérkező járőrökre a gyanúsított rálőtt, hárman közülük meghaltak, ketten megsebesültek, de nem életveszélyesen, állapotuk stabil.

A rendőrség még mindig keresi a 24 éves Justin Bourque-t, akit a gyilkosságokkal gyanúsítanak. Az egyik szemtanú látta az elkövetőt, amint az utca közepén állva a fegyverével rendőrautókra céloz. A rendőrség lezárta az utcákat és a főbb kivezető utakat, és hajtóvadászatot indított a férfi megtalálására. A nyomozás érdekében egy fotót is közöltek a Bourque-ról, aki terepmintás ruhában látható, kezében lőfegyverrel.

Hasonlóra 2005 óta nem volt példa Kanadában, akkor az ország nyugati részén, Alberta tartományban öltek meg szolgálatban lévő rendőröket, akik egy farmra érkeztek nyomozni, mire tüzet nyitottak rájuk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport