Erzsébet
1 °C
4 °C

Valakinek nagyon fog hiányozni két mázsa kokó

2014.06.05. 15:51
Valaki most nagyon ideges, közel négymilliárd forintnyi kábítószerre bukkantak az éber montenegróiak.

Kétszázötven kilogramm kokaint foglalt le ugyanis a rendőrség Montenegróban, ez minden idők legnagyobb kábítószerfogása az Adriai-tenger mentén fekvő apró országban. 

A nagy fogás helyszíne az ország déli részén fekvő Bar kikötője, ott bukkantak rá a kábítószerre, egy hivatalosan banánt szállító, Ecuadorból a szomszédos Albániába tartó hajó fedélzetén. A csempészárut az egyik konténer fa padlója alatt találták.

A hatóságok közölték, hogy a magas tisztaságú kokain több mint kétszáz csomagban volt, értéke nagyjából 12,5 millió euró (3,8 milliárd forint).

Montenegró és a térségbeli államok a Nyugat-Európába irányuló dél-amerikai és közel-keleti kábítószer-szállítmányok egyik fő tranzitútvonalának számítanak. A Balkánon keresztül évente mintegy 65 tonna heroint csempésznek be az Európai Unióba, a szállítmányok összértékét több százmillió euróra becsülik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?