Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A gorilla helyett az ápolót lőtte le az állatorvos

2014.06.06. 16:19

Az ápolót, nem pedig a gorillát lőtte meg altatólövedékkel az az állatorvos, aki egy spanyol állatkert szökni próbáló gorilláját igyekezett megfékezni. Az eset a kanári-szigeteki Loro Parkban történt, írta a Guardian.

"Egyelőre ismeretlen okból az állatorvos a segédkező ápoló lábába lőtte az altatót. Mivel a dózis egy 200 kilós állatra volt méretezve, az ápoló pedig legfeljebb 100 volt, veszélyes helyzet alakult ki." - nyilatkozta az állatkert szóvivője, Patricia Delponti. 

Az állatrovos azonnal ellenanyagot adott be az ápolónak, akit kórházba is szállítottak. Az ápoló bódultan ébredt, és megfigyelésre benn is tartották két napig.

A szóvivő cáfolta a híreket, miszerint az ápoló gorillajelmezben lett volna. "Nem próbált gorillának kinézni, nem viselt szőrös jelmezt, szóval elképzelhetetlen, hogy az állatorvos összekeverte volna az ápolót a gorillával" - szögezte le az állatkert.