Lövöldözés volt egy seattle-i egyetemen

2014.06.06. 06:33 Módosítva: 2014.06.06. 06:40

Egy 26 éves férfi kezdett el lövöldözni csütörtökön a Seattle Pacific Egyetem kampuszán. A férfi egy embert lelőtt, kettőt megsebesített, mielőtt ártalmatlanították,  írja   a CNN.

Az ámokfutó a természettudományi épület aulájában nyitott tüzet. Amikor újra akarta tölteni a fegyverét, egy egyetemista lefújta paprikaspray-vel, majd leütötte. Ekkor többen is ráugrottak és sikerült ártalmatlanná tenni. A lövöldöző férfi nem az egyetem hallgatója.

A hatóság nem árulja el a férfi nevét, mielőtt hivatalosan gyanúsított lesz. A rendőrök szerint nem volt társa, az indítéka viszont nem ismert. A férfinál egy kés is volt.

Az áldozatok közül egy húsz éves férfit a Harborview kórházban halottá nyilvánítottak, egy 20 éves nő kritikus állapotban van, egy 24 éves férfi állapota stabil. Egy negyedik áldozat nem szerzett fizikai sérülést, a lelki trauma miatt került kórházba.

A kampuszt azonnal lezárták. Briana Clarke, aki a lövöldözés alatt az épületben volt, arról számolt be, hogy olyan hangot hallott, mintha héliumos lufik durrantak volna ki.

Azt hittem, az egyik tanár kísérletet mutat be.

– mondta. 

Daniel J. Martin rektor azt nyilatkozta az eset után, hogy a diákok saját biztonságukra való tekintet nélkül ártalmatlanították a tettest. A seattle-i egyetemnek egyébként 4270 diákja van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport