Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tanúkat hallgatnak meg a Portugáliában eltűnt skót kislány ügyében

2014.06.07. 17:54

Több embert is meg fog hallgatni a portugál és a brit rendőrség Madeleine McCann eltűnése kapcsán. A hároméves skót kislánynak 2007-ben veszett nyoma Portugáliában. Hétfő óta helyszínelők is átvizsgálták a Praia da Luz üdülőhely melletti területet.

A brit rendőrök kérték a portugálokat, hogy kihalgatásokat végezhessenek Portugáliában, de csak arra kaptak lehetőségeket, hogy bent üljenek a meghallgatásokon. Kérdéseket nem tehetnek fel, és nem avatkozhatnak közbe a folyamatban, tudta meg a BBC.

A rendőrök két területre fókuszálják az erőiket, itt visszavágták a növényzetet és talajfigyelő radarokat is használtak. 

Februárban a rendőrség friss nyomokat talált a Portugáliában eltűnt Madeleine McCann ügyében. Az eltűnt kislány utáni nyomozást 2008-ban leállította a rendőrség, aztán a Scotland Yard közbenjárásával tavaly októberben újra megnyitották az ügyet, és még mindig folyik a nyomozás. Júniusban indult újra a keresés, ennek helyszíne pár száz méterre van attól az apartmantól, ahol a McCann család 2007-ben megszállt.