Meglőtte, zsákba tette, csatornába dobta lányát a pakisztáni apa

2014.06.07. 18:39

Kis híján újabb áldozata volt Pakisztánban az úgynevezett becsületgyilkosságok barbár szokásának. Az AP híre szerint egy 18 éves pakisztáni nő csodával határos módon túlélte, hogy az apja meglőtte, majd behajította a csatornába. Azért kellett volna meghalnia, mert a család akaratával szembemenve házasodott.

A támadás még szerdán történt Hafizabadban, egy konzervatív városban kétszáz kilométerre a fővárostól. A rendőrség szombaton számolt be az esetről. A lány, Saba Maqsood szerelemből ment férjhez egy közeli városba még a múlt héten. Az apja azonban érte jött, és hazavitte, azt ígérve, hogy nem esik bántódása.

A családtagjai először megverték, aztán a következő nap az apja egy elhagyott helyre vitte, hogy végezzen vele. A nő azt mondta a rendőröknek, hogy két nagybátyja végignézte, amint az apja arcon lőtte, aztán zsákba tette, és a csatornába dobra.

Azt hitték róla, hogy meghalt, de visszanyerte az eszméletét, és sikerült kimásznia a zsákból, majd a csatornából. Elvonszolta magát egy benzinkútig, ahol segítséget kért. A rendőrök keresik az apát és a többi rokont, akik részt vettek a támadásban.

Pakisztánban tavaly közel ezer nőt öltek meg családtagjaik azért, mert szerintük foltot ejtettek a család becsületén. Az elkövetők legtöbbször büntetlenek maradnak, mert a pakisztáni törvény szerint ilyen esetekben az ügyet ejthetik, ha az áldozat hozzátartozói megbocsátanak a gyilkosoknak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport