Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több százezer zarándokot várnak a csíksomlyói búcsúra

2014.06.07. 07:57

Több százezer zarándokot várnak ma az egész Kárpát-medencéből és a világ minden tájáról Székelyföldre, a hagyományos Csíksomlyói búcsúra, a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben tartandó szabadtéri szentmisére - írja az MTI.

A csíksomlyói pünkösdi búcsú idei mottója: "Boldog a méh, amely téged hordott". A szabadtéri szentmisét Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke mutatja be, a szentbeszédet Oláh Dénes marosvásárhelyi főesperes, plébános mondja.

A Csíksomlyói búcsún számos közéleti személyiség is részt vesz, de a misének egyetlen meghívottja van: az ünnepi szónok. Mindenki más egyszerű zarándokként van jelen - hangsúlyozzák évről-évre a félezer éves Boldogasszony-kegyszobrot őrző, a búcsút szervező ferences szerzetesek.

A csíksomlyói Hármashalom-oltárnál bemutatandó, helyi idő szerint fél egykor (magyar idő szerint fél tizenkettőkor) kezdődő pünkösdi szentmisét a Duna tévé és a Mária Rádió élőben közvetíti.