Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még ebben az évben legalizálják a füvet Jamaicában

2014.06.08. 16:55

A jamaicai képviselőház egyik kormánypárti vezetője bejelentette, hogy még ebben az évben eltörlik a kis mennyiségű marihuána birtoklását tiltó törvényeket. Áprilisban merült fel újra a fű legalizálásnak kérdése Jamaicában, miután két amerikai államban (Coloradóban és Washingtonban) is legalizálták a füvet.

Jamaica már most elég fontos területnek számít a fűtermesztésben, az Egyesült Államokba innen érkezik a legtöbb marihuána. Becslések szerint 15 ezer hektáron termesztenek az országban füvet.

Az USA Today cikke szerint a politikusok főképp gazdasági okból oldanák fel a tiltást.

Itt az idő, hogy a jamaicaiak elkezdhessenek profitálni az itt termesztett fűből

– mondja a cikkben a főváros polgármestere, akinek a férje egyébként programigazgató annál a szervezetnél, ami a marihuána legalizálásáért lobbizik.

A másik érv a marihuána mellett, hogy valószínűleg fellendítené a turizmust is. Az így befolyó pénzre nagy szükség lenne, mert az országban magas (13,4 százalékos) a munkanélküliség, és az elmúlt húsz évben folyamatosan nagy volt az államadósság is.