16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Nem bírta a híd a sok szerelemlakatot, leszakadt a korlát

000 Par7644351
2014.06.09. 16:26

Leszakadt a több ezer szerelemlakat súlyától a párizsi Pont des Arts gyalogoshíd rácsozott korlátjának egy része. A vasárnap rövid időre lezárt Szajna-hidat azóta már újranyitották - közölte hétfőn a párizsi főpolgármesteri hivatal. A korlát rácsozatának két szakaszon is leszakadt részét átmenetileg fatáblákkal pótolták, írta az MTI.

Európában először 2008-ban a Szajna felett a Louvre múzeumához vezető gyalogoshídon jelentek meg az örök szerelmet szimbolizáló lakatok. A hídkorlát rácsozata egy 2,4 méteres szakaszon vasárnap délután leszakadt a lakatok súlyától. A hidat, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik Párizsra, azonnal kiürítették és lezárták.

Személyi sérülés nem történt és Bruno Julliard kulturális főpolgármester-helyettes kijelentette, hogy az ilyen típusú balesetek nem jelentenek veszélyt, mert a korlát soha nem sérül, csak a rácsozat süllyedt meg alatta és szakadt ki a helyéből. Anne Hidalgónak, Párizs alig három hónappal ezelőtt megválasztott főpolgármesterének programjában szerepelt a szerelemlakatok helyettesítése "művészi, szolidáris és ökológiai alternatívákkal".

A jelenség ugyanis más európai, nagy idegenforgalmú városokhoz hasonlóan óriási méretet öltött Párizsban, ahol a becslések szerint jelenleg több mint 700 ezer lakat lóg a Szajna feletti hidakra erősítve, s egyre több olyan helyen is megjelenik a szerelmi szimbólum, ahova turisták ritkán járnak. Két amerikai márciusban petíciót indított a párizsi hidakon roskadozó szerelemlakatok ellen, mivel szerintük a több százezer lakat elrondítja a hidakat és a pluszsúly komoly biztonsági kockázatot is jelent.

A felhívást azóta több mint 7400-an írták alá. "Amikor a főpolgármester felkért, hogy foglalkozzak ezzel a gonddal, gúnyosan mutogattak ránk" - hangsúlyozta a főpolgármester-helyettes. "Ez a mostani esemény megerősített abban a meggyőződésemben, hogy muszáj alternatívát találnunk" - tette hozzá.  • Tippek
  • Bankszámla