Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beszéde közben ájult el a portugál elnök

2014.06.10. 18:32

Rosszul lett Aníbal Cavaco Silva portugál elnök kedden, miközben beszédet intézett a fegyveres erők tagjaihoz a nemzeti ünnep alkalmából. 

A 74 éves portugál államfő felszólalása közepénél tartott, amikor egy pillanatra elakadt a szava, és ha kollégái nem sietnek a segítségére, elvágódott volna a földön. Cavaco Silvát elvitték az emelvényről, majd miután a helyszínen orvosi segítséget kapott és jobban lett, visszament és befejezte beszédét.

Az ország középső régiójában található Guarda nevű településen, Portugália napja alkalmából tartott ünnepséget az államfő rosszulléte idejére, mintegy 20 percre felfüggesztették.

A ceremóniát az állami televízió élőben közvetítette. Az ünnepségen az elnök beszéde közben kormányellenes bekiabálásokat lehetett hallani.