Öten haltak meg a német viharban

2014.06.10. 06:26

Egy heves vihar közlekedési fennakadást és legalább öt ember halálát okozta hétfőn a nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban – írja az MTI.

Németország harmadik legnagyobb repülőterét, a düsseldorfit este 9 órakor be kellett zárni, és csak egy óra múlva tudták megnyitni. A széllökések a repülőtér tájékoztatása szerint elérték az óránként 150 kilométeres sebességet. Tíz érkező járatot töröltek, tíz másikat pedig más repülőtérre irányítottak át.

A tartományban sok helyen le kellett állítani a tömegközlekedést. Több közút és vasútvonal járhatatlanná vált a kidőlt fák vagy az elszakadt felsővezetékek miatt. Elszakadtak utcai villanyvezetékek is, emiatt egyes lakásokban nem volt áramszolgáltatás.

Kölnben egy valószínűleg villámcsapás miatt kidőlt fa agyonütött egy 50 év körüli kerékpárost. Düsseldorfban három ember egy kerti pavilon alatt keresett menedéket a vihar elől, de az építményre dőlt egy fa, és agyonnyomta őket. Essenben is meghalt egy férfi, egyelőre tisztázatlan okból.

A vihar északkelet felé haladt tovább, emiatt a meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki Hannover és Bréma környékére.  • Tippek
  • Árfolyam