Jolán
2 °C
4 °C

Hosszú az újvidéki ámokfutó bűnlajstroma

2014.06.11. 09:36

Határozottan kell fellépni a közlekedési kihágások ellen, ez az általános vélekedés Szerbiában a vasárnap hajnali újvidéki tragédia után. A Blic.rs azt írja, hogy már be is nyújtottak egy javaslatot, ami szerint a gyilkossággal egyenértékű lenne, ha egy agresszív sofőr más halálát okozza. A tervezetről nem közölt részleteket a lap.

Egy 21 éves férfi Audijával a megengedett 50 km/h helyett százhatvannal ütközött egy másik autónak Újvidék egyik forgalmas csomópontjában. A korábban közzétett videón jól látszik, hogy Despot Vranić a villogó zöldet látva nem lassított, de a Golf vezetője is hibázott, mert a piros lámpa ellenére hajtott be a kereszteződésbe. A balesetben három húszéves fiatal, két lány és egy fiú halt meg.

Vranić életét a légzsákok mentették meg, könnyebb sérülésekkel megúszta a borzalmas karambolt. Őrizetbe vették, és harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték. 1,1 ezrelék alkoholt találtak a vérében.

Azóta kiderült, hogy az ámokfutót két hónap alatt háromszor is elkapták a rendőrök, de az ügyei nem kerültek a bíróságra. Áprilisban gyorshajtáson érték, májusban ittasan vezetett, elvették a jogosítványát. Ennek ellenére a volán mögé ült, és ekkor is fennakadt egy ellenőrzésen.

A Golfot a rendőrség gyanúja szerint a fiú, Aleksandar Marić vezette. Rutintalan sofőr volt.

A lap felidézte a bírói gyakorlatot, hasonló ügyekben enyhének tűnő ítéleteket hoztak. Radosav Vujačić, a Srbijagas igazgatóhelyettese első fokon másfél, jogerősen két év börtönt kapott, amiért részegen halálra gázolt egy fiút. Egy pancsovai férfi négy ember halálát okozta, nyolc évre ítélték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?