Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Teheneket követelnek az elrabolt nőkért

2014.06.12. 12:51

A Boko Haram nigériai terrorszervezet nyolcszáz tehenet követel cserébe annak a húsz nőnek a szabadon engedéséért, akiket egy hete rabolt el egy észak-nigériai nomád településről, írja az MTI.

Az elhurcoltak hozzátartozói teljesíthetetlennek nevezték ezt a feltételt, mivel fő megélhetési forrásuk veszne oda, mondták rendőrségi források a Leadership című nigériai napilapnak.

Az emberrablás múlt csütörtökön történt a Boko Haram fellegvárának számító Borno államban, nem messze attól a településtől, ahonnan április 14-én a szélsőséges csoport fegyveresei több mint kétszáz diáklányt vittek magukkal, és a mai napig nem engedték szabadon őket.

Az iszlám jogrendszer, a saría radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram véres hadjáratot folytat azóta, hogy a rendőrség 2009-ben végzett alapítójával és akkori vezetőjével, Mohamed Juszuffal. A vallási mozgalomból néhány év alatt jól felfegyverzett lázadócsoporttá vált szervezet ma már a legnagyobb biztonsági fenyegetést jelenti Nigériában.