István, Vajk
17 °C
34 °C

Három percre lebénult Bécs

2014.06.13. 13:53

Három percre leállt a teljes bécsi tömegközlekedés péntek délelőtt 11 órakor. A leállás idejére a megállókban maradt minden busz, villamos és metrószerelvény. Az akcióval a bécsi tömegközlekedési vállalat és Bécs városa arra hívta fel a figyelmet, hogy a cég dolgozói munkájuk során egyre gyakrabban válnak erőszakos cselekedetek áldozatává.

 Az év elején például egy villamosvezetőt ütöttek le hátulról a végállomáson, akinek súlyos fejsérülését műteni is kellett. Tavaly 77 dolgozót ért valamilyen támadás, ami a szidalmazástól a leköpésen át egészen a testi sértésig terjed.

wl
Fotó: wienerlinien.at

A bécsi tömegközlekedési társaság, a Wiener Linien a múlt héten mutatta be ötpontos programját, amely további biztonsági intézkedéseket tartalmaz a járművezetők számára, és szorgalmazza a kamerás megfigyelés kibővítését, és kétmillió eurót is elkülönítettek erre a célra, de a lakosság és az utasok figyelmét is fel szeretnék hívni a problémára.

Az akció során az állomások hangosbemondóján keresztül tájékoztatták az utasokat, akik az információs pontoknál és a jegypénztárakban „a Wiener Linien az erőszak ellen” feliratú matricát kaptak, a villamosokra pedig ugyanilyen feliratú zászlókat tűztek. A járművekben és a metróállomásokon található képernyőkön szintén a témával foglalkozó bejátszásokat vetítettek.