Jolán
2 °C
4 °C

7 minisztert rúgtak ki Dél-Koreában

2014.06.13. 08:48

A kompbaleset miatt váltott le hét minisztert a dél-koreai elnök. Pak Gun Hje 2013 februári hatalomra kerülése óta ez volt az első komolyabb kormányátalakítás. Az államfő a több mint 300 halálos áldozatot követelő kompbaleset utáni megingott bizalmat szeretné helyreállítani a lépésével, írja az MTI. A balesetben elhunytak többsége iskoláskorú volt.

Az államfő Csoj Gjon Hvan kormánypárti képviselőt, a korábbi kabinet gazdasági miniszterét nevezte ki gazdasági ügyekért felelős első miniszterelnök-helyettesnek. Elődjét hozzá nem értése miatt többször bíráltak mind a kormánypárt, mind az ellenzék képviselői. Az ő számlájára írták, hogy nem tudta kivezetni a gazdaságot a súlyos válságból, és számos vitatott intézkedést hozott.

Az elnök lecserélte a biztonsági és a kormányzati minisztérium, az oktatási, a munkaügyi és a foglalkoztatási, a kulturális, sport és idegenforgalmi, valamint a nőügyi és családvédelmi tárca, valamint a tudományos és előrejelzési minisztérium vezetőjét is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?