István, Vajk
17 °C
34 °C

Maláj gép: fizetnek az áldozatok után

2014.06.13. 07:24

Megkezdték a biztosítók a március 8-án eltűnt malajziai utasszállító gép áldozatai utáni kártérítési összegek kifizetését.

Hat malajziai és egy kínai család már megkapta az 50 ezer dolláros tételt, de a végső összeg minden áldozat után 175 ezer dollár lehet – írta a BBC.

Ez azonban csak akkor esedékes, amikor a malajziai kormány kimondja, hogy az MH370-es gép történetét lezárta – közölte a maláj külügyminiszter helyettese. Igaz, a biztosítók által megkezdett kifizetések lényegében már egyértelmű elismerését jelentik annak, hogy a fedélzetén 239 utassal rejtélyesen eltűnt gépet illetően új fejlemény nem várható. 

Bár a roncsokat nem sikerült felkutatni, a Boeing 777-200-as repülőgép minden bizonnyal az Indiai-óceán déli részén zuhant a tengerbe, miután kifogyott az üzemanyaga. Arra azonban a fekete dobozok híján nem sikerült egyértelmű magyarázatot találni, hogy a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járat miért változtatott irányt és fordult délnek.

Széles Gábor tudja

A repülőgép sorsa nem hagyta hidegen Magyarország egyik leggazdagabb üzletemberét sem. A Videotont, majd az Ikarust is megszerző médiatulajdonos-vállalkozó – aki tavaly a kifogyhatatlan kozmikus energiaforrást hasznosító „kék madár” ígéretével is előállt – már áprilisban megmondta, hogy a repülőgépet az ufók vitték el.