Szilvia
5 °C
16 °C

Maláj gép: fizetnek az áldozatok után

2014.06.13. 07:24

Megkezdték a biztosítók a március 8-án eltűnt malajziai utasszállító gép áldozatai utáni kártérítési összegek kifizetését.

Hat malajziai és egy kínai család már megkapta az 50 ezer dolláros tételt, de a végső összeg minden áldozat után 175 ezer dollár lehet – írta a BBC.

Ez azonban csak akkor esedékes, amikor a malajziai kormány kimondja, hogy az MH370-es gép történetét lezárta – közölte a maláj külügyminiszter helyettese. Igaz, a biztosítók által megkezdett kifizetések lényegében már egyértelmű elismerését jelentik annak, hogy a fedélzetén 239 utassal rejtélyesen eltűnt gépet illetően új fejlemény nem várható. 

Bár a roncsokat nem sikerült felkutatni, a Boeing 777-200-as repülőgép minden bizonnyal az Indiai-óceán déli részén zuhant a tengerbe, miután kifogyott az üzemanyaga. Arra azonban a fekete dobozok híján nem sikerült egyértelmű magyarázatot találni, hogy a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járat miért változtatott irányt és fordult délnek.

Széles Gábor tudja

A repülőgép sorsa nem hagyta hidegen Magyarország egyik leggazdagabb üzletemberét sem. A Videotont, majd az Ikarust is megszerző médiatulajdonos-vállalkozó – aki tavaly a kifogyhatatlan kozmikus energiaforrást hasznosító „kék madár” ígéretével is előállt – már áprilisban megmondta, hogy a repülőgépet az ufók vitték el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?