Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyaralóbotrányba keveredett a holland király

2014.06.15. 17:52
Vilmos Károly felhúzott két nagyobb betonmólót a görög nyaralója elé, azért, hogy terrortámadás esetén könnyeben tudjanak menekülni. A helyi görögöknek ez nem tetszik, ahogy a holland képviselők egy részének se.

Egy kisebb magánkikötővel toldotta meg görögországi tengerparti nyaralóját Vilmos Sándor holland király, írja az MTI. Ezzel annyi baj van, hogy a helybéliek attól tartanak, hogy a törvényi tilalom ellenére az egész strandot lezárják az idegenek elől.

Vilmos Sándor király és felesége, Máxima a görög kormány különleges engedélyével építtetett két betonmólót a Peloponnészoszi-félszigeten, Doroufiban nemrég vásárolt villához közel. Ezt azzal indokolták, hogy egy esetleges terrortámadás idején el tudjanak menekülni a házból.

Ha szeretné a focit, stadiont építene magának?

A szokatlan mólóépítés ellen a helyiek elkezdtek mozgolódni. A szervezők a beruházással kapcsolatos iratok megismerése után döntenek az esetleges jogi lépésekről. "Ha a király magánrepülőgéppel jönne, akkor repülőteret építene magának?" - tette fel a kérdést az egyik aktivista a dpa német hírügynökségnek.

A kikötőhely építése kérdéseket vetett fel Hollandiában is. Hágai parlamenti képviselők felszólították Mark Rutte miniszterelnököt, hogy tisztázza, nem használtak-e fel közpénzeket a magánnyaraló bővítéséhez.

Nem az első

Vilmos Sándor és Máxima nyaralási szokásai már hét éve is felháborodást váltottak ki Hollandiában. Politikusok bírálták, hogy a pár a távoli Mozambikban vásárolt hétvégi házat, ami nagyon megnöveli a hercegi vakációk biztonsági költségeit.

Komolyabb viták után végül 2009-ben az akkor még trónörökös Vilmos Sándor a villa eladása mellett döntött. A peloponnészoszi nyaralót 2012-ben vásárolta a pár.