Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Több száz utcagyereket molesztálhatott egy közismert bangladesi író

2014.06.15. 16:52

Több száz utcagyerek elleni szexuális bűncselekmény gyanúja miatt több tettestársával együtt őrizetbe vette vasárnap a bangladesi rendőrség az ország egyik legismertebb íróját, írja az MTI. A 47 éves A.Y.M. Fakruzzaman, művésznevén Tipu Kibria, 2005 óta rendszeresen molesztált és filmezett le 10-12 éves fiúkat. Az is előfordult, hogy a fiatalokat külföldiek kérésére "bérbe adta".

Egy rendőrségi razzia során Kibria lakásában több ezer pornográf videofelvételt és fényképet foglaltak le a nyomozók, és szabadon engedtek egy tizenkét éves gyermeket. Az AFP francia hírügynökségnek az egyik rendőrtiszt elmondta: "amit találtunk, az egyszerűen túlmegy a képzelet határain". Az elengedett kisfiú a nyomozóknak beszámolt szenvedéseiről.

A hatóságok az Interpoltól kapták a fülest, és a sikerkönyvek szerzőjén kívül további három személyt vettek őrizetbe. A gyanúsítottak mindegyike beismerte bűnösségét.

Kibriának több mint ötven könyvét adták ki Bangladesben, hat, fiataloknak szánt horrorregénye különösen sikeresnek számít. Az író emellett évekig jelentetett meg egy fiataloknak szóló folyóiratot.