Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Fegyveresek támadtak meg egy tengerparti várost Kenyában

2014.06.16. 06:50 Módosítva: 2014-06-16 09:02:22

Ismeretlen fegyveresek megtámadtak vasárnap este egy kelet-kenyai tengerparti várost, felgyújtottak legalább négy szállodát és egy benzinkutat, illetve megtámadtak egy rendőrőrsöt - közölte a kenyai vöröskereszt és a rendőrség. 

A városi halottasházba eddig 26 holttestet szállítottak be, de elképzelhető, hogy vannak további halálos áldozatok.  A legfrissebb hírek szerint a támadásban legalább 48-an haltak meg.  A támadók az al-Kaida terrorszervezethez köthető al-Shabaab iszlamista fegyveres szervezet zászlaját lengették.   

 A körzeti rendőrparancsnok szerint a támadók legalább 50-en lehettek. Három teherautóval érkeztek Mpeketoni településre, lerohanták a helyi rendőrőrsöt, majd lövöldözni kezdtek.  Az országos rendőrfőkapitány közlése szerint egy bankot is megtámadtak.

Mpeketoni száz kilométerre van a szomáliai határtól, és viszonylag kevés külföldi látogatja, inkább kenyaiak. Viszont tőle 30 kilométerre van Lamu város, amely rajta van az UNESCO világörökségi listáján, és sok külföldi fordul meg benne.

Kenya 2011 végén katonákat küldött Szomáliában, miután iszlamista fegyveresek több támadást hajtottak végre az ország területén. A fegyveres és pokolgépes támadások sorozata miatt - amelyekért a hatóságok az al-Shabaabot tették felelőssé - megcsappant a turizmus Kenyában. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!