Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Államfői kegyelmet kapott a rendőrnőre támadó szlovák jégkorongozó

2014.06.18. 09:38 Módosítva: 2014-06-18 09:39:20

Ivan Gašparovič szlovák államfő hivatali idejének utolsó rendeleteként elengedte egy jégkorongozó börtönbüntetésének egy részét, írja a Bumm.sk. Az ítélet mértéke nagy vitát váltott ki Szlovákiában.

František Kolen  2011-ben Vágbesztercén provokált ki verekedést részegen. A hokis a helyszínre érkező rendőröket is gyalázta. Amikor egy rendőrnő meg akarta őt bilincselni, teljes erejéből térden rúgta. A rendőrnő súlyos ínszalaghúzódást és lábszárcsonttörést szenvedett.  

A jégkorongozót 2012 októberében találták bűnösnek rendbontás és hivatalos személy elleni erőszak vádjában, amiért a  járásbíróság 11 év 7 hónap leültendő börtönbüntetést kapott.  A térden rúgott rendőrnőnek ezen felül 3260 eurónyi kártérítést kellett fizetnie.

A másodfokú bíróság 8 évre csökkentette a kiszabott börtönbüntetést. A hokis ügyvédje akkor kijelentette, a büntetés mértéke így is magas.

Az államfő 2 nappal hivatalának átadása előtt csökkentette is a fiatal sportoló börtönbüntetését, de hivatala azt nem árulta el, pontosan mennyivel.