Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Államfői kegyelmet kapott a rendőrnőre támadó szlovák jégkorongozó

2014.06.18. 09:38 Módosítva: 2014-06-18 09:39:20

Ivan Gašparovič szlovák államfő hivatali idejének utolsó rendeleteként elengedte egy jégkorongozó börtönbüntetésének egy részét, írja a Bumm.sk. Az ítélet mértéke nagy vitát váltott ki Szlovákiában.

František Kolen  2011-ben Vágbesztercén provokált ki verekedést részegen. A hokis a helyszínre érkező rendőröket is gyalázta. Amikor egy rendőrnő meg akarta őt bilincselni, teljes erejéből térden rúgta. A rendőrnő súlyos ínszalaghúzódást és lábszárcsonttörést szenvedett.  

A jégkorongozót 2012 októberében találták bűnösnek rendbontás és hivatalos személy elleni erőszak vádjában, amiért a  járásbíróság 11 év 7 hónap leültendő börtönbüntetést kapott.  A térden rúgott rendőrnőnek ezen felül 3260 eurónyi kártérítést kellett fizetnie.

A másodfokú bíróság 8 évre csökkentette a kiszabott börtönbüntetést. A hokis ügyvédje akkor kijelentette, a büntetés mértéke így is magas.

Az államfő 2 nappal hivatalának átadása előtt csökkentette is a fiatal sportoló börtönbüntetését, de hivatala azt nem árulta el, pontosan mennyivel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!