Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előrehozott választásokat hozhat a lengyel lehallgatási ügy

2014.06.18. 14:08 Módosítva: 2014.06.18. 14:16

Előrehozott választások kezdeményezését fontolgatja a nemrég kipattant lehallgatási botrány miatt a lengyel kormánykoalíció kisebbik ereje, a Lengyel Parasztpárt (PSL) - jelentette ki szerdán Janusz Piechocinski miniszterelnökhelyettes, a PSL elnöke.

Piechocinski a Donald Tusk kormányfővel folytatott kedd esti beszélgetéséről azt mondta,  az előrehozott választásokról beszéltek, és minden változatot komolyan mérlegel. 

  A TVN24 nevű televíziós csatorna szerint Piechocinski a pártelnökség szerda reggeli ülésén felvetődött megoldási lehetőségeket először Bronislaw Komorowski államfővel szeretné megtárgyalni.

A Rzeczpospolita szerint Piechocinski rendkívül komolynak minősítette a helyzetet, és kívánatosnak tartaná, hogy a parlament belbiztonsági bizottsága a jövő héten foglakozzon a helyzettel. A lap azt is közli, hogy Piechocinski szerint hosszú távon tarthatatlan, hogy a felvett beszélgetések egyik résztvevője, Bartlomiej Sienkiewicz belügyminiszter a kormányban maradjon.

A TVN24 szerint Piechocinski úgy vélekedett egy másik megszólalásában, hogy a miniszterelnöknek rövid határidőt kell szabnia Sienkiewicz belügyminiszternek a lehallgatási ügy tisztázására.

A lehallgatási botrány a múlt hétvégén tört ki Lengyelországban. A Wprost című hetilap több, magas állami posztot betöltő személy titokban felvett beszélgetését közölte. A legnagyobb érdeklődést a Marek Belka jegybankelnök és Bartlomiej Sienkiewicz belügyminiszter beszélgetése váltotta ki, amelyben Sienkiewicz pénzkibocsátást követel a jegybank elnökétől. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!