Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Menekülttábort bombáztak Szíriában

2014.06.18. 14:53

 A szíriai légierő helikopterei egy menekülttábort bombáztak a jordániai határ közelében szerdán, a támadásban legalább húsz ember meghalt, az áldozatok között számos nő és gyerek volt - közölték a tábor lakói és ellenzéki aktivisták.

A beszámolók szerint a Bassár el-Aszad elnökhöz hű hadsereg robbanóanyagokkal töltött hordókat dobott a sadzsrai táborra, amely a két ország közötti határtól mindössze két kilométerre található.

Csak civilek haltak meg

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű, londoni székhelyű civil szervezet értesülései szerint a legfiatalabb áldozat egy négyéves kislány volt. A bombázásban hét ember, köztük három nő megsebesült. Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója arról számolt be, hogy az összes áldozat civil volt.

"A nők hisztérikusan jajveszékeltek, amikor meglátták a földön halott gyerekeiket" - mondta a település egyik lakója, aki a hajnali rajtaütést követően segített elszállítani a holttesteket.

Az utóbbi hónapokban a dél-szíriai harcok fokozódásával családok százai kerestek menedéket a dél-szíriai harcok elől a határhoz közeli településen. Jordánia tavaly lezárta a határt, miután szíriai menekültek százezrei árasztották el az országot, és a jordániai hatóságok most már csak igen korlátozott számban fogadnak be menekülteket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!