Ilona
17 °C
32 °C

Meghalt tizenkét ukrán katona Donyeckben

2014.06.20. 10:48

A Donyeck megyei Krasznij Liman mellett oroszbarát szakadár fegyveresekkel folyó heves harcokban tizenkét ukrán katona meghalt, huszonöten pedig megsebesültek, jelentette az MTI az Unian ukrán hírügynökségre hivatkozva.

A Dnyipropetrovszki terület nemzetvédelmi törzskara közölte, hogy a veszteséget az ukrán légierő dnyipropetrovszki légideszant dandárja szenvedte el.

A dandár, amely részt vesz a Donyeck megyében zajló, a kijevi kormány által terrorellenesnek nevezett ukrán hadműveletben, a Facebookra tette fel a veszteségjelentést, hozzátéve, hogy a sebesülteket próbálják eljuttatni a közeli kórházakba.

Közlésük szerint

önkénteseket is bevontak annak érdekében, hogy elsősegélyt nyújthassanak azoknak, akik hősiesen védelmezik Ukrajna területét az orosz agresszorokkal szemben.

A hadsereg személyi állományáért felelős Olekszandr Rozmaznin vezérőrnagy közlése szerint az ukrán fegyveres erők csütörtökig 156 katonát veszítettek a szakadárok ellen indított, április közepe óta tartó kelet-ukrajnai „terrorellenes műveletekben”.

Rozmaznin hozzátette, hogy ezek az adatok kizárólag a hadsereg állományára vonatkoznak, és nem tartalmazzák a harcokban ugyancsak részt vevő Nemzeti Gárda és a határőrség emberveszteségét.

Az elesett katonák rokonai és hozzátartozói anyagi támogatásban részesülnek, amelynek összege családonként 609 ezer hrivnya (11,5 millió forint).