Szilárda
-4 °C
3 °C

Népirtás az, ami Észak-Koreában zajlik

2014.06.20. 08:50

Észak-Koreában népirtás folyik - állítja friss jelentésében a Human Liberty nevű jogvédő szervezet. A jelentés az amerikai képviselőház külügyi bizottságának csütörtöki meghallgatásán vált ismertté. A bizottsági meghallgatáson jelen volt Dél-Korea emberjogi nagykövete is. Lee Jong-hoon az ülésen elmondta, hogy az észak-koreai társadalom három csoportja ellen folyik jelenleg népirtás az országban:

  • az "ellenséges osztály" tagjai ellen,
  • a vallásos, például keresztény emberek ellen,
  • és azok ellen, akik nem észak-koreaiak.

A bizottsági ülésen tanúként meghallgatták Shin Dong-hyukot is, aki egy észak-koreai koncentrációs táborban született, anyját és testvérét a táborban végezték ki, de neki nyolc évvel ezelőtt sikerült megszöknie.

Ahogy korábban, a férfi most is elképesztő borzalmakról számolt be, szerinte az embereket rosszabb körülmények között tartják, mint az állatokat. Őt politikai fogolyként tartották és az őrök azt mondták neki: haláláig keményen kell dolgoznia, csak így fizethet meg a bűneiért. Szerinte a legtöbben éhezésben vagy a verésekbe halnak bele, de a nyilvános kivégzések is gyakoriak a táboron belül. 

A bizottsági ülésen az egyik republikánus képviselő arról beszélt, hogy az Egyesült Államok hiába próbálja, képtelen megoldani egyedül ezt a problémát, ez csak globális összefogással sikerülne. A most nyilvánosságra került jelentés további ENSZ-szankciókat sürget.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!