Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Tízen meghaltak Várnán az ár miatt

2014.06.20. 00:49

Heves esőzés miatt víz öntötte el csütörtök este a bolgár tengerparton fekvő Várna városát - írja az MTI. Nikolai Kacsev helyi rendőrparancsnok közölte, hogy tíz vízbefulladt ember, köztük egy ötéves gyermek holttestét találták meg a város utcáin. Azt nem tudta megmondani, hogy pontosan hány ember tűnt el.

Bulgária legnagyobb, a turisták körében közkedvelt fekete-tengeri kikötőjében az esti órákban rövid idő alatt félhavi átlagnak megfelelő eső esett. Helyszíni beszámolók szerint a város nagy részén az utcákat ellepte a víz, megbénítva a közlekedést. A rohamkocsik sem tudnak eljutni a bajba kerültekhez. Várna több kerületében lekapcsolták az áramszolgáltatást.

Szemtanúk szerint még rosszabb a helyzet a Várna tőszomszédságában, a fekete-tengeri csatorna túloldalán fekvő Aszparuhovo településen, ahol az utcák hirtelen folyókká változtak, autókat és fákat sodorva el.

Plamen Oresarszki kormányfő utasítására a mentési munkálatok összehangolása végett azonnal Várnába utazott Cvetlin Jovcsev miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter.