Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hillary Clinton pokollá tette egy megerőszakolt 12 éves életét

2014.06.21. 11:55

Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter ügyvédként kezdte a karrierjét, és első büntetőügyében egy durva nemi erőszak ügy vádlottját kellett védeni kijelölt ügyvédként 1975-ben. A feladatot annyira sikeresen teljesítette, hogy egy 12 éves lányt a feltételezések szerint megerőszakoló és félholtra verő férfi végül sokkal kisebb büntetést kapott. Egy napokban kiszivárgott felvételről viszont kiderült, hogy Clinton nem hitt a védence ártatlanságában, és szerinte a férfi csak átverte a hazugságvizsgálót, írja a Politico.com.

Az áldozat, aki most már 52 éves, eddig hallgatott, de a hangfelvétel kiszivárgása után a Daily Beast egy hosszú interjút készített vele, amelyben egyebek mellett azt mondta, hogy Clinton pokollá tette az életét. "Ha találkoznék vele, azt mondanám neki: 1975-ben hazudtál rólam...Csak most fogtam fel az igazságot, a lényegét annak, amit velem műveltél...És még te harcolsz a nőkért? Az, amit velem tettél, szerinted harc a nőkért? Hallottam, ahogy nevetsz azon a felvételem" - mondta arra utalva, hogy a felvételen Clinton nevetve meséli, hogy az eset óta nem bízik a hazugságviszgálókban.

Az esetről röviden Clinton is megemlékezik az önéletrajzi könyvében, és hozzáteszi, hogy ő alapította meg az első nem erőszak segélyvonalat Arkansasban, ahol az eset történt. Az akkor 12 éves áldozat öt napig kómában volt, annyira megverte a megerőszakolója, aztán hónapokig lábadozott és 10 évig pszichoterápiára volt szüksége a lelki felépüléshez.

A támadót védő Clinton az egyik periratban azt írta az áldozatról, hogy érzelmileg instabil, aki keresi az idősebb férfiak társaságát és sokat fantáziál, illetve, hogy korábban már mást is megvádolt nemi erőszakkal. Az áldozat szerint ilyen soha nem történt, nem is érti, Clinton honnan szedte ezt az információt.

"Ügyvédként és a bíróság tisztségviselőjeként etikai és jogi kötelessége volt mindent megtenni a férfi védelmében. Ha máshogy tett volna, akkor megszegte volna szakmai felelősség előírásait" - mondta még 2008-ben az ügyről Clinton akkori szóvivője.