Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Helikopterrel szöktek meg a börtönből, elfogták őket

2014.06.22. 18:23

Újra elfogta a kanadai rendőrség azt a három férfit, akik korábban egy helikopterrel szöktek meg a Quebec melletti börtönből, írja a bbc.co.uk. A gyilkosság és kábítószer kereskedés miatt börtönbe került férfiakat Montreálban vették őrizetbe.

A három férfi június hetedikén szökött meg: egy helikopter landolt a börtön udvarán, ők pedig felszálltak rá. Három hétig voltak szökésben. A szökéshez felhasznált helikopter pilótája még bujkál. A három szökevény a kanadai média szerint kapcsolatok fűzik a Pokol Angyalai motoros bandához.

A hármak esete alig több mint egy évben belül már a második olyan szökés volt, amely során az elítéltek helikopter segítségével jutottak ki egy québeci börtönből, írja az MTI. Tavaly márciusban a St. Jerome börtönből vett fel egy helikopter két rabot, Benjamin Hudon-Barbeaut és Danny Provencalt. Őket és a szökést kitervelő másik két embert azonban néhány órán belül elfogták. Utóbbiak fegyverrel kényszerítették a helikopter pilótáját a manőverre.

A helikopteres szökések ritkák, de nem példa nélkül állóak a világ más országaiban sem. A sort 1971-ben Joel David Kaplan gyilkosságért elítélt amerikai üzletember nyitotta meg, aki egy mexikói börtönből menekült el sikeresen.

A "műfaj" egyéni csúcsát a francia Pascal Payet tartja, akit eredetileg egy pénzszállító autó kirablásáért, és egy aközben elkövetett gyilkosságért fosztottak meg 30 évre a szabadságától. Payet hazájában 2001-ben, 2002-ben és 2007-ben is a helikopteres módját választotta a szökésnek, de mindháromszor elfogták.

A legtöbben - öten - Puerto Ricóban próbáltak meg ily módon elmenekülni, de mindnyájukat nyakon csípték.