Árpád
-2 °C
3 °C

Tehervonat alatt robbantottak sínt Ukrajnában

2014.06.23. 13:52

Kisiklott egy 14 kocsiból álló tehervonat Donyeckben, Ilovaiszk és Kutejnikove állomások között – írja az Ukranian News angol nyelvű hírportál. A baleset csütörtökön délután fél négykor történt, az eddigi adatok szerint a motortér nem sérült meg, és a rakományból sem veszett el semmi. Egyelőre nem lehet tudni, ki követte el a robbantást. Az ITAR-TASZSZ hírügynökség szerint a mozdony és a személyzet is orosz volt.

Ugyanezen a napon egy másik donyecki szakaszon, Ilovaiszk és Moszpine között is felrobbantották a síneket. A hírek szerint ekkor éppen egy hibrid mozdony tartózkodott a síneken, de sem az általa vontatott rakomány, sem a személyzet nem sérült meg, ellenben három vasbeton talpfa kettétört.

A sínek helyreállításáig több vonat útvonalát módosítani kellett, illetve jelentős késések alakultak ki a donyecki vasútvonalakon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?