Pszichiátriára kényszerítették, mert ateista

2014.06.25. 12:36

Pszichiátriára küldtek egy 29 éves férfit Nigériában, mert kijelentette, hogy nem hisz Istenben. Azt mondja, muszlim rokonai annak ellenére kényszerítették gyógyszeres kezelésre, hogy orvosi papírja van arról, hogy épelméjű, írja a BBC.

A férfi felbérelt egy lagosi jogvédő szervezetet, hogy foglalkozzanak az ügyével. A szervezet képviselője szerint, amikor a férfi elmondta a rokonainak, hogy nem hisz Istenben, azok azonnal felkértek egy orvost, hogy vizsgálják meg, nincs-e valami mentális probléma vele.

Majd annak ellenére, hogy a doktor megállapította, hogy a férfi egészséges, a családja szerzett még egy orvost, aki viszont azt diagnosztizálta: az, hogy ateistának mondja magát, csak egy mellékhatása a személyiségzavarának.

A vegyészmérnökként diplomázott férfit ezután egy pszichiátriára kényszerítették, de szerencsére közben sikerült felvennie a kapcsolatot a jogvédő szervezettel, akik a kiengedését kérik, mert aggódnak romló állapota miatt. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás